Op 27 juni was het zover: het voorlopig ontwerp voor Huis van Ten Post kon aan het dorp gepresenteerd worden! Afgelopen jaar is de architect samen met de adviseurs en de gebruikers bezig geweest om een ontwerp te maken dat aan alle wensen en eisen voldoet. Veelvuldig zochten de betrokkenen elkaar op om tot een goed ontwerp te komen. Zo is er gekeken naar het gezamenlijk gebruik van ruimtes, de optimale indeling van de school en de zichtbaarheid van het dorpshuis. Dit heeft zich vertaald tot het voorliggende ontwerp.

Het ontwerp werd gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in het huidige dorpshuis. Tijdens de inloopbijeenkomst was de architect aanwezig en konden mensen reageren op het ontwerp en ideeën achterlaten. Het ontwerp werd positief ontvangen. Het wordt gezien als enorme aanwinst voor het dorp. Daarnaast zijn er ook ideeën opgehaald over hoe het dorpsplein in de toekomst kan fungeren.

Tijdens de bijeenkomst zijn er ook terechte zorgen geuit over de verkeersveiligheid van de B. Kuiperweg. Kinderen en bezoekers moeten veilig het Huis van Ten Post bereiken. De gemeente erkent dit punt en gaat de situatie daarom nader onderzoeken en vertalen in een plan van aanpak. Hierbij wordt samengewerkt met de verkeerscommissie uit het dorp. 

Na het succes van de inloopbijeenkomst wordt er komende maanden met enthousiasme verder gewerkt aan het ontwerp.

 

 

 

Voor de posters van de inloopbijeenkomst klik hier.